practice work
Commercial building Essex, T-Space T-Space refurbishment of Claygate House T-Space refurbishment of Claygate House T-Space refurbishment of Claygate House T-Space refurbishment of Claygate House T-Space refurbishment of Claygate House T-Space refurbishment of Claygate House
Commercial Development - Essex

— showcase
Commercial Development - Essex

A local landmark reconfigured as a corporate headquarters. A handsome building in a prominent location, this renovation had to satisfy two apparently conflicting demands; to preserve the dignity and presence of a well - loved and historic building, while accommodating the needs of an expanding business.

In order to significantly increase the capacity of the building, the floors were removed and reset, rationalising floor levels and enabling the insertion of an additional floor. With the car park and access from the back, the building was reorientated to face the rear, with a new front door and reception which rationalises circulation and provides a hub for the business. The result is a workspace that is well appointed but avoids a corporate atmosphere by retaining much of the scale and charm of the original building.

Photography by Neil Perry

Client
Commercial
Location
Essex
Status
Complete January 2016